Wie is Joëlle Gracia

Hai wat leuk dat je op mijn website bent en even komt kijken wie die ‘Joëlle Gracia’ nu eigenlijk is.

Wat een ruim begrip hé? Want wie ben ik nou eigenlijk?

Laat ik maar makkelijk beginnen, ik ben dus Joëlle, ik ben getrouwd met Michael en moeder van twee tieners. En daarnaast nog baasje van Jessie en Macy, onze honden, ik ben trouwens gek op honden. Eigenlijk alles wel wat met dieren en natuur te maken heeft maar vooral honden!

Maar ik ben dus ook coach! En wat voel ik mij een mazzelkont dat ik dit beroep heb gevonden, eigenlijk voelt het meer alsof ik mijn roeping heb gevonden. Toen ik mijn opleiding tot coach/ counsellor ging doen begonnen alle puzzelstukjes in elkaar te vallen en wist ik ‘ja, dit is écht wat ik wil doen’!

Mijn specialisatie in rouw, verlies en trauma is hier een logisch gevolg van. Het voelt alsof elke stap die ik heb gezet, mij dichter naar deze specialisatie bracht. Door de gebeurtenissen in mijn leven, de coachees die op mijn pad kwamen, en de kennis en literatuur die ik tegenkwam tijdens mijn opleidingen. Deze ervaringen hebben mij gevormd tot de coach die ik nu ben, en ik voel een diep verlangen om met mijn coachees mee te lopen op hun weg van rouw, verlies en trauma. Om samen de veerkracht te zoeken die zij nodig hebben om hun leven vorm te geven op de manier die zij willen. Die kracht in mensen te zien is het allermooiste wat er is. Van dit werk en het mogen leren kennen van mensen word ik gewoon heel blij en enthousiast.

Enthousiast is dan ook wel een woord dat mij goed omschrijft.  Daarnaast ben ik positief, liefdevol, empathisch, nieuwsgierig, authentiek en open en altijd op zoek naar schoonheid in de mensen die ik ontmoet en mijn omgeving. De wereld is zo mooi als je weet waar je moet kijken.

Ik heb ook wat minder leuke karaktereigenschappen hoor maar die zijn wat minder aantrekkelijk om klanten aan te trekken dus die laat ik lekker achterwege.

Ook hou ik er van om humor te gebruiken in mijn coaching en soms ben ik zelfs een beetje provocatief. Kort samengevat; je gebruikt humor en warmte om een beetje uit te dagen.
Daarbij geeft lachen vaak ook wat lucht aan een situatie waardoor je weer een beetje op adem kan komen.

Al sinds dat ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in allerlei culturen en religies, naast mijn eigen cultuur, de Nederlandse en mijn eigen geloof, het Christelijke geloof. Ik ontmoet graag mensen vanuit verschillende culturen om ook daar de schoonheid in te vinden. Ik vind het net als een mooi plukboeket, al die verschillende bloemen bij elkaar die één mooi geheel vormen. Het maakt je eigen leven ook zoveel mooier als je mensen die net even anders zijn dan jij binnen laat en leert kennen. Ik ben altijd op zoek naar verbinding. Wat verbind ons als mensen met elkaar en wat mogen wij van elkaar leren. 

Als laatste ben ik ook sportief en vind ik een gezonde levensstijl belangrijk. Op dit moment doe ik krachttraining, Tikva, Ricochet en wandel ik graag. Vroeger was dit echt anders, als tiener was ik a-sportief en de ‘a’ stond voor ‘anti’. Maar tegenwoordig kan ik mijn leven niet meer anders voorstellen en vind ik het zelfs heel leuk. Coachvragen die met leefstijl te maken hebben vind ik dan ook erg leuk.

Voor de meer analytische mensen onder ons die écht geen zin hebben om dit hele verhaal te lezen, mijn sterke punten in een notendop;

  • Coach/ counsellor, die zich altijd aan het ontwikkelen is. Specialist in rouw / verlies en trauma. 
  • Liefhebber van natuur en schoonheid
  • Empathisch, nieuwsgierig, authentiek, positief, open en enthousiast!
  • Geïnteresseerd in culturen en religies, christelijke theologie gestudeerd en dit kan ook meegenomen worden in de coachsessies indien gewenst
  • Sportief en geïnteresseerd in gezonde leefstijl en ook dit kan in de coachsessies meegenomen worden.

   Opleidingen

    Coaching and Counselling 2 English – ACC*        

    Basis coaching & Counselling – ACC*
    Kindercoach – Civas
    HBO Theologie – Azusa Theologische Hogeschool

    * Academie voor coaching & counselling 

 

 

Nieuwsgierig geworden?
Plan een
GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek in.